⚡️ Computer Microsoft Word Multiple choice questions TEST -2

13 mins read

⚡️ Computer Microsoft Word Multiple choice questions 

ନମସ୍କାର ଦସ୍ତୋ ? !!! ଓଡିଶା ର ନମ୍ବର 1 GK ୱେବସାଇଟ ? ରେ ଆପଣଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ || ଏହି ପୋଷ୍ଟ  ରେ କମ୍ପୁଟର ମାଇକ୍ରୋସଫ୍ଟ ୱାର୍ଡ ର ( Compute Microsoft Word Multiple choice questions  ) ର ଟେଷ୍ଟ ନମ୍ବର 1 କୁ ଡିସ୍କସ କରିଛୁ || କହନ୍ତି ସେୟାରିଂ ଇଜ କେୟାରିଙ୍ଗ ଭଲ ଲାଗିଲେ ସେୟାର କରନ୍ତୁ ଓ ଅନ୍ୟ ମାନଙ୍କୁ ପଢିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରନ୍ତୁ | ଆଗକୁ ବହୁତ ସାରା MCQ ପ୍ରଶ୍ନ ଆସିବ ସେଥିପାଇଁ ତଳେ ଦିଆଯାଇଥିବା ବେଳ ? ଆଇକନ ଦବାଇ ଫ୍ରି ରେ ଆମ ସହିତ ଯୋଡି ଯାନ୍ତୁ | ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଙ୍କୁ ଭବିଷ୍ୟତ ରେ ସବୁ ବିଷୟର MCQ ଜିକେ PDF ମିଳିଯିବ || 

⚡️ Computer Microsoft Word Multiple choice questions 

51. Which of these options is used to move the text
A) Copy and Paste
B) Cut and Paste
C) Paste and Delete
D) Paste and Cut

Ans-B ✔

52. Which option is used to change the document’s location saved in advance
A) Save as
B) save
C) Open
D) Permission

Ans-A ✔

53.Ctrl + E is used for
A) Re-Open the last closed document
B) Insert Hyperlink
C) Insert Bullets & Numbering
D) Center align the selected Paragraph

Ans-D ✔

54.Format Painter Tool more than once.
A) Lock Format Painter Clicking on the icon.
B) Double click on the Format Painter icon.
C) Selecting Edit Format Painter à multiple use
D) Can not use the Format Painter tool more than once.

Ans-B ✔

55. Which of the following is used to change the option margin
A) formatting toolbar
B) page setup dialog box
C) Standard toolbar
D) Header & Footer

Ans-B ✔

56. What is the default page set in 56.Ms word
A) Letter
B) Legal
C) A4
D) A3

Ans-A ✔

57. In the Kiss view, Header and Footer appear –
A) Normal View
B) Page Layout View
C) Print Layout View
D) Draft Views

Ans-C ✔

58. Spelling mistakes are corrected with help of which of these options
A) Auto Format
B) Auto Text
C) Auto Correct
D) Auto Spell

Ans-C ✔

59. You can insert the chart option in MS Word from which menu
A) Edit
B) Insert
C) Format
D) Tools

Ans-B ✔

60.__________ is inserted at the end of the document
A) Footer
B) Foot Note
C) End Note
D) Header

Ans-A ✔

61. Font Size Maximum in Formatting Toolbar
A) 72
B) 82
C) 48
D) 92

Ans-A ✔

62. How many text alignments are in MS Word
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

Ans-C ✔

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest from Blog