buddhism related short questions pdf download

Buddhism related short questions pdf download

201. Gautam Buddha was born at
(A) Vaishali (B) Lumbini
(C) Kapilvastu (D) Patliputra
Ans: (B)


202. Gautam Buddha’s Mother was from which clan?
(A) Shakya clan
(B) Maya clan
(C) Licchavis clan
(D) Koliyan clan
Ans: (D)


203. Which of the events of Buddha’s life is known as ‘Mahabhinishkramana’?
(A) His death
(B) His birth
(C) His departure from home
(D) His attainment of enlightenment
Ans: (C)


204. When was Gautam Buddha born?
(A) 563 B.C. (B) 561 B.C.
(C) 558 B.C. (D) 544 B.C.
Ans: (A)


205. From which inscriptions of the following dynasty Lumbini was known as Buddha’s birthplace?
(A) Mauryan (B) Shung
(C) Satavahana (D) Kushan
Ans: (A)


206. Which of these is another name of Buddha?
(A) Parth (B) Prachhanna
(C) Siddhartha (D) Gudakesh
Ans: (C)


207. The inscription of which one of the following kings gives the information that Sakyamuni Buddha was born in Lumbini?
(A) Ashoka (B) Kanishka
(C) Harsha (D) Dharmapala
Ans: (A)


208. Which one of the following inscriptions of Ashoka confirms the tradition that Gautama Buddha was born in Lumbini?
(A) Basarh Pillar Inscription
(B) Nigali Sagar Pillar Inscription
(C) Rampurwa Pillar Inscription
(D) Rummindei Pillar Inscription
Ans: (D)


209. Gautam Buddha attained ‘Mahaparinirvana’ in kingdom of
(A) Aung (B) Magadha
(C) Malla (D) Vatsa
Ans: (C)


210. Where did Mahatma Buddha’s ‘Mahaparinirvan’ take place?
(A) Lumbini (B) Bodh Gaya
(C) Kushinagar (D) Kapilvastu
Ans: (C)


211. Buddha attained Mahaparinirvana in the Republic of the
(A) Mallas (B) Lichchavi
(C) Sakyas (D) Palas
Ans: (A)


212. Gautam Buddha attained Nirvana at which place?
(A) Kusinara (B) Shravasti
(C) Lumbini (D) Sarnath
Ans: (A)


213. Who was the last person to get enlightenment from Gautam Buddha?
(A) Anand (B) Sariputta
(C) Mogglan (D) Subhadda
Ans: (D)


214. Mahaparinirvana Temple is located at
(A) Kushinagar (B) Sarnath
(C) Bodh Gaya (D) Shravasti
Ans: (A)


215. Where did Buddha reside during the last rainy season of his life?
(A) Shravasti (B) Vaishali
(C) Kushinagar (D) Sarnath
Ans: (B)


216. Who amongst the following was the last person converted by the Buddha?
(A) Anand (B) Vasumitra
(C) Goshal (D) Subhadda
Ans: (D)


217. Who was Alara Kalama?
(A) A disciple of Buddha
(B) A distinguished Buddhist monk
(C) A king of Buddha’s time
(D) A teacher of Buddha
Ans: (D)


218. Which one of the following describes best the concept of Nirvana in Buddhism?
(A) The extinction of the flame of desire
(B) The complete annihilation of self
(C) A state of bliss and rest
(D) A mental stage beyond all comprehension
Ans: (A)


219. Where did Buddha preach his first sermon?
(A) Kashi (B) Sarnath
(C) Kushinagar (D) Bodh Gaya
Ans: (B)


220. At which place did Mahatma Buddha give his first ‘Dhammachakkhapavathana’?
(A) Lumbini (B) Sarnath
(C) Pataliputra (D) Vaishali
Ans: (B)


221. Gautama Buddha gave his first sermon at
(A) Vaishali (B) Kaushambi
(C) Sarnath (D) Pawapuri
Ans: (C)


222. Who gave his first sermon in Sarnath?
(A) Mahavir
(B) Sankaracharya
(C) Mahatma Buddha
(D) Guru Nanak
Ans: (C)


223. ‘Dharmachakrapravartana’ was performed at
(A) Sanchi (B) Shravasti
(C) Sarnath (D) Vaishali
Ans: (C)


224. In Buddhist text ‘Dharmachakra Parvartana’ is known as
(A) His (Buddha) sight
(B) First Sermon at Sarnath
(C) His religious norms
(D) Buddha rituals
Ans: (B)


225. Buddha had visited Kaushambi during the reign of
(A) Satanika (B) Udayana
(C) Bodhi (D) Nicakshu
Ans: (B)


226. Gautam Buddha gave the maximum sermons at which place?
(A) Vaishali (B) Shravasti
(C) Kaushambi (D) Rajgriha
Ans: (B)


227. Who among the following conducted the first Buddhist Council?
(A) Ananda
(B) Mahakassapa
(C) Moggaliputta Tissa
(D) Upali
Ans: (B)


228. First Buddhist Conference after the death of Buddha was presided over by
(A) Mahakashyapa
(B) Dharmasen
(C) Ajatashatru
(D) Nagasen
Ans: (A)


229. Who among the following presided over the Buddhist Council held during the reign of Kanishka at Kashmir?
(A) Parsva (B) Nagarjuna
(C) Sudraka (D) Vasumitra
Ans: (D)


230. ‘Saptaparni Cave’ is situated in
(A) Sanchi (B) Nalanda
(C) Rajgriha (D) Pawapuri
Ans: (C)


231. A Buddhist Council during the reign of Kanishka was held at
(A) Magadha (B) Pataliputra
(C) Kashmir (D) Rajgriha
Ans: (C)


232. ‘Mahayana’ sect and Buddhism emerged during the reign of
(A) Ajatashatru (B) Ashoka
(C) Dharmapala (D) Kanishka
Ans: (D)


233. The Fourth Buddhist Council was held during the reign of
(A) Kanishka
(B) Ashoka
(C) Harshvardhana
(D) Menander
Ans: (A)


234. The Fourth Buddhist Council which was held in Kashmir during the reign of which king?
(A) Ashoka (B) Kalasoka
(C) Kanishka (D) Ajatashatru
Ans: (C)


235. Where was the third Buddhist Council held?
(A) Taxila (B) Sarnath
(C) Bodh Gaya (D) Pataliputra
Ans: (D)


236. Second Buddhist Council was held at which place?
(A) Rajgriha
(B) Vaishali
(C) Pataliputra
(D) Kashi
Ans: (B)


237. The first Buddhist council was held in which of the following cities?
(A) Nalanda (B) Gaya
(C) Rajgir (D) Bodh Gaya
Ans: (C)


238. The first Buddhist Council was held during the reign of
(A) Aniruddha (B) Ajatashatru
(C) Bimbisara (D) Udayabhadra
Ans: (B)


239. Which event of Buddha’s life is represented by the wheel with deer, in Indian Art?
(A) Great departure
(B) Enlightenment
(C) First preaching
(D) Nirvana
Ans: (C)


240. Second Buddhist Council was organized by
(A) Ajatashatru (B) Kalashoka
(C) Ananda (D) Ashoka
Ans: (B)


241. Mahabodhi Temple has been built at Bodh Gaya where
(A) Gautama Buddha was born
(B) Gautama Buddha received enlightenment
(C) Gautama Buddha gave his first sermon
(D) Gautama Buddha passed away
Ans: (B)


242. Karmapa Lama belongs to which of the following sects of Tibetan Buddhism?
(A) Gelugpa (B) Kangyupa
(C) Sakyapa (D) Lingamapa
Ans: (B)


243. Which of the following Buddhist sacred place is situated on the bank of river Niranjana?
(A) Bodh Gaya (B) Kushinagar
(C) Lumbini (D) Rishipatan
Ans: (A)


244. The ‘Bodhi Vriksh’ in Bodh Gaya belongs to which generation of its family?
(A) Third (B) Tenth
(C) Fifth (D) Sixth
Ans: (D)


245. Who among the following wanted to become the leader of the Sangha even during the lifetime of Buddha?
(A) Devadatta (B) Mahakassapa
(C) Upali (D) Ananda
Ans: (A)


246. The teachings of Buddha are related to
(A) Spirit disputes
(B) Celibacy
(C) Religious rituals
(D) Purity and holiness of conduct
Ans: (D)


247. The concept of Eightfold path forms the theme of
(A) Dipavamsa
(B) Divyavadana
(C) Mahaparinibban
(D) Dharma Chakra Pravartana Sutra
Ans: (D)


248. Whom of the following did Gautam Buddha nominate for the leadership of Buddhist Sangha after his death?
(A) Ananda
(B) Mahakassapa
(C) Upali
(D) None of the above
Ans: (D)


249. What is ‘Tripitaka’?
(A) Three monkeys of Gandhiji
(B) Brahma, Vishnu, Mahesh
(C) Triratnas of Mahavira
(D) Collection of the preachings of Buddha
Ans: (D)


250. The entry of women as a ‘Bhikshuni’ into the Buddhist Sangha was allowed by Gautam Buddha at
(A) Shravasti (B) Vaishali
(C) Rajgriha (D) Kushinagar
Ans: (B)


251. ‘Tripitaka’ is associated with which of the following?
(A) Jains (B) Buddhists
(C) Sikhs (D) Hindus
Ans: (B)


252. ‘Tripitaka’ texts are related to which religion?
(A) Vedic religion
(B) Buddhism
(C) Jainism
(D) Shaivism
Ans: (B)


253. Which of the following Buddhist literature contains the Buddha’s sermons on matters of ethics and doctrine?
(A) Vinaya Pitaka
(B) Jataka Stories
(C) Abhidhamma Pitaka
(D) Sutta Pitaka
Ans: (D)


254. Which of the following Buddhist texts contains the rules of Monastic life?
(A) Digha-Nikaya
(B) Vinaya Pitaka
(C) Abhidhamma Pitaka
(D) Vibhasha Shastra
Ans: (B)


255. In ancient Indian Buddhist monasteries, a ceremony called Pavarana used to be held. It was the
(A) Occasion to elect the Sanghparinayaka and two speakers one on Dhamma and the other on Vinaya
(B) Confession by monks of their offences committed during their stay in the monasteries during the rainy season
(C) Ceremony of initiation of new person into the Buddhist Sangha in which the head is shaved and when yellow robes are offered
(D) Gathering of Buddhist monks on the next day to the fullmoon day of Ashadha when they take up a fixed abode for the next four months of rainy season
Ans: (B)


256. ‘Yamaka’ belongs to the Buddhist ‘Pitaka’.
(A) Sutta
(B) Vinaya
(C) Abhidhamma
(D) None of the above
Ans: (C)


257. Where is the highest in the world ‘Vishwa Shanti Stup’ located in Bihar?
(A) Vaishali (B) Nalanda
(C) Rajgir (D) Patna
Ans: (C)


258. Ashokaram monastery was situated at
(A) Vaishali (B) Pataliputra
(C) Kaushambi (D) Shravasti
Ans: (B)


259. Where the word ‘Stupa’ has been used for the first time?
(A) Rigveda
(B) Jatak Katha
(C) Artha Shastra
(D) Astadhyayee
Ans: (A)


260. The Giant Buddha statue of 80 feet at Bodh Gaya was constructed by
(A) Japanese
(B) People of Thailand (Thai)
(C) Srilankan
(D) Bhutanese
Ans: (A)


261. Amravati stupa was built during the period of
(A) Maurya
(B) Satvahanas
(C) Gupta
(D) Harshaverdhana
Ans: (B)


262. The Stupa site which is not connected with any incident of Lord Buddha’s life, is
(A) Sarnath (B) Sanchi
(C) Bodh Gaya (D) Kusinara
Ans: (B)


263. Who among the following is known as the ‘Light of Asia’?
(A) Gautama Buddha
(B) Mahatma Gandhi
(C) Mahavir Swami
(D) Swami Vivekanand
Ans: (A)


264. ‘World is unstable and transient’ is related to which of the following?
(A) Buddhism (B) Jainism
(C) Gita (D) Vedanta
Ans: (A)


265. Sir Edwin Arnold book ‘The Light of the Asia’ is based on
(A) Divavadana
(B) Lalitvistar
(C) Suttapitak
(D) Abhidhammapitak
Ans: (B)


266. Who amongst the following is known as the ‘Light of Asia’?
(A) Jesus Christ
(B) Lord Buddha
(C) Paigamber Mohammad
(D) Zarathustra
Ans: (B)


267. Gautama Buddha was elevated to the position of God during the period of
(A) Ashoka
(B) Kanishka
(C) Chandragupta Vikramaditya
(D) Harsha
Ans: (B)


268. What is the fundamental difference between Hinayana and Mahayana sects of Buddhism?
(A) Belief in Non-violence
(B) Caste free society
(C) Worship of God and Goddess
(D) Worship of stupas
Ans: (C)


269. Which of the following laid the foundation of idol worship in the country?
(A) Jainism
(B) Buddhism
(C) Ajivikas
(D) Vedic religion
Ans: (B)


270. The first human statue worshipped in India were those of
(A) Brahma
(B) Vishnu
(C) Buddha
(D) Shiva
Ans: (C)


271. The standing statue of Gautam Buddha was built in which period?
(A) Gupta Period
(B) Kushana Period
(C) Maurya Period
(D) Guptotar Period
Ans: (B)


272. Name the ‘Mudra’ which is represented by the Gandharan Buddha image of Sarnath first sermon.
(A) Abhaya
(B) Dhyana
(C) Dharm Chakra
(D) Bhumisparsha
Ans: (C)


273. Sarnath Buddha image of Bhumisparsha Mudra belongs to
(A) Maurya period
(B) Shunga period
(C) Kushana period
(D) Gupta period
Ans: (D)


274. Lord Buddha’s image is sometimes shown with the hand gesture called; ‘Bhumisparsha Mudra’. It symbolizes.
(A) Buddha’s calling of the Earth to watch over Mara and to prevent Mara from disturbing his meditation
(B) Buddha’s calling of the Earth to witness his purity and chastity despite the temptations of Mara
(C) Buddha’s reminder to his followers that they all arise from the Earth and finally dissolve into the Earth, and thus life is transitory
(D) Both the statements (A) and
(B) are correct in this context
Ans: (B)


275. The largest and the most evolved rock-cut Chaitya hall of the Hinayana phase is situated at
(A) Pitalkhora (B) Junnar
(C) Karle (D) Bedsa
Ans: (C)


276. In the Mahayana Buddhism, the Bodhisattva Avalokitesvara was also known as
(A) Vajrapani (B) Manjusri
(C) Padmapani (D) Maitreya
Ans: (C)


277. The Doctrine of void (Shunyata) was propounded by the Buddhist philosopher
(A) Nagarjuna (B) Nagasena
(C) Ananda (D) Ashvaghosha
Ans: (A)


278. Which Indian Buddhist monk had been sent to China in the first century A.D.?
(A) Tsang (B) Ashvaghosha
(C) Vasumitra (D) Nagarjuna
Ans: (D)


279. Buddhist centre of learning is
(A) Vikramshila (B) Varanasi
(C) Girnar (D) Ujjain
Ans: (A)


280. To which Buddhist School did Nagarjuna belong?
(A) Sautrantika
(B) Vaibhashika
(C) Madhyamika
(D) Yogachara
Ans: (C)


281. Vallabhi University was situated in
(A) Bihar (B) Uttar Pradesh
(C) Bengal (D) Gujarat
Ans: (D)


282. Which among the following state ‘Odantipur’ Education Centre was situated?
(A) Bengal (B) Bihar
(C) Gujarat (D) Tamil Nadu
Ans: (B)


283. Who was the founder of Nalanda University?
(A) Chandragupta Vikramaditya
(B) Kumargupta
(C) Dharmapal
(D) Pushyagupta
Ans: (B)


284. Nalanda University was founded during the dynasty of
(A) Maurya (B) Kushan
(C) Gupta (D) Pala
Ans: (C)


285. ‘Nav Nalanda Mahavihar’ is famous for
(A) Hsuan-Tsang memorial
(B) Birthplace of Mahavir
(C) Pali Research Centre
(D) Museum
Ans: (C)


286. Why was Nalanda University famous in the world?
(A) Medical Science
(B) Philosophy
(C) Buddhist Religious Philosophy
(D) Chemical Science
Ans: (C)


287. Both Jainism and Buddhism believe that
(A) Philosophy of karma and transmigration of soul were correct
(B) Salvation could be possible only after death
(C) Both men and women could attain salvation
(D) Middle course of life was the best one
Ans: (A)


288. Which one of the following is not common between Buddhism and Jainism?
(A) Ahimsa
(B) Indifference to Vedas
(C) Self-mortification
(D) Rejection of Rituals
Ans: (C)


289. Some Buddhist rock-cut caves are called Chaityas, while the others are called Viharas. What is the difference between the two?
(A) Vihara is a place of worship, while Chaitya is the dwelling place of the monks
(B) Chaitya is a place of worship, while Vihara is the dwelling place of the monks
(C) Chaitya is the stupa at the far end of the cave, while Vihara is the hall axial to it
(D) There is no material difference between the two
Ans: (B)


290. Consider the following statements, what is the difference between chaityas and viharas?
(A) Viharas is a place of worship, while chaitya is dwelling place of the Buddhist monks
(B) Chaitya is a place of worship, while Vihar is a dwelling place
(C) There is no particular difference between both of them
(D) Viharas and Chaityas both are used as dwelling place
Ans: (B)


291. Which of the following Kingdoms were associated with the life of the Buddha?
1. Avanti 2. Gandhara
3. Kosala 4. Magadha Select the correct answer using the code given below.
(A) 1, 2 and 3 (B) 2 and 4
(C) Only 3 and 4 (D) 1, 3 and 4
Ans: (C)


292. Which form of Buddhism was prominent during the Sultanate period?
(A) Theravada (B) Hinayana
(C) Vajrayana (D) Tantrayana
Ans: (C)


293. Four important events of Buddha’s life and thereby related four places are mentioned below. Schedule-I
(a) Birth
(b) Enlightenment
(c) First preaching
(d) Death Schedule-II
1. Sarnath 2. Bodh Gaya
3. Lumbini 4. Kushinagar Match Schedule-I and Schedule-II and select correct answer from the code given below.
(a) (b) (c) (d)
(A) 1 2 4 3 (B) 2 3 1 4
(C) 3 2 1 4 (D) 4 1 3 2
Ans: (C)


294. Four Buddhist Councils were held in the following places. Arrange them in chronological order by using the code given below.
1. Vaishali 2. Rajgriha
3. Kundalavana 4. Pataliputra Code
(A) 1, 2, 3, 4 (B) 4, 3, 2, 1
(C) 2, 1, 3, 4 (D) 2, 1, 4, 3
Ans: (D)


295. Which of the following statements is/are correct about Lord Buddha?
1. He was born in Kapilvastu.
2. He attained enlightenment at Bodh Gaya.
3. He discarded the Vedic religion.
4. He preached noble truths. Select the correct answer from the code given below.
(A) 1 and 2 (B) 1 and 3
(C) 1, 2 and 3 (D) 1, 2, 3 and 4
Ans: (D)


296. Match List-I (Sign) with List-II
(Meaning) and select the correct answer using the code given below List-I (Sign)
(a) Birth
(b) First Sermon
(c) Enlightenment
(d) Great Departure List-II (Meaning)
1. Bodhi tree
2. Dharma Chakra
3. Horse
4. Lotus Code
(a) (b) (c) (d)
(A) 1 2 3 4 (B) 4 3 2 1
(C) 3 4 1 2 (D) 4 2 1 3
Ans: (D)


297. Assertion (A): Kushinagar was the capital of Malla Republic. Reason (R): Lord Buddha’s Mahaparinirvana took place in Kushinagar. Select the correct answer using the code given below.
(A) Both (A) and (R) are true and
(R) is the correct explanation of (A)
(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A)
(C) (A) is true, but (R) is false
(D) (A) is false, but (R) is true
Ans: (B)


298. Which of the following is/are true about Gautam Buddha?
1. He believes in ‘Karma’
2. He believes in rebirth
3. Attaining Nirvana
4. Belief in the power of God Code
(A) Only 1, 2, 3 (B) Only 1, 2
(C) Only 1 (D) All are true
Ans: (A)


299. With reference to the religious history of India, consider the following statements.
1. The concept of Bodhisattva is central to Hinayana sect of Buddhism.
2. Bodhisattva is a compassionate one on his way to enlightenment.
3. Bodhisattva delays achieving his salvation to help all sentient beings on their path to it. Which of the statements given above is/are correct?
(A) Only 1 (B) Only 2 and 3
(C) Only 2 (D) 1, 2 and 3
Ans: (B)


300. Which of the following pairs are correctly matched?
1. Lothal : Ancient dockyard
2. Sarnath : First Sermon of Buddha
3. Rajgir : Lion capital of Ashoka
4. Nalanda : Great seat of Buddhist learning Select the correct answer using the code given below. Code
(A) 1, 2, 3 and 4
(B) 3 and 4
(C) 1, 2 and 4
(D) 1 and 2
Ans: (C)


301. Out of two statements below first is Assertion (A) and second is Reason
(R), carefully read both statements. Assertion (A): Till the end of twelfth century Nalanda Mahavihara lost its glory. Reason (R): State protection ceased to be available to Mahavihara. With respect to the above mentioned two statements, which of the following is true?
(A) (A) and (R) both are true and
(R) is the correct explanation of (A)
(B) (A) and (R) both are true and (R) is not the correct explanation of (A)
(C) (A) is true, but (R) is false
(D) (A) is false, but (R) is true
Ans: (B)


302. With reference to the religious history of India, consider the following statements.
1. Sautrantika and Sammitiya were the sects of Jainism.
2. Sarvastivadin held that the constituents of phenomena were not wholly momentary, but existed forever in a latent form. Which of the statements given above is/are correct?
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Both 1 and 2
(D) Neither 1 nor 2
Ans: (B)


303. With reference to the history of ancient India, which of the following was/were common to both Buddhism and Jainism?
1. Avoidance of extremities of penance and enjoyment.
2. Indifference to the authority of the Vedas.
3. Denial of the efficiency of rituals. Select the correct answer using the code given below.
(A) Only 1 (B) 2 and 3
(C) 1 and 3 (D) 1, 2 and 3
Ans: (B)


304. Which of the following were common to both Buddhism and Jainism?
1. Avoidance of extremities of penance and enjoyment.
2. Indifference to the authority of the Vedas.
3. Denial of efficiency of rituals.
4. Non-injury to animal life. Select the answer using the code given below. Code
(A) 1, 2, 3 and 4 (B) 2, 3 and 4
(C) 1, 3 and 4 (D) 1 and 2
Ans: (B)


305. According to philosophy of Buddhism. Assertion (A) : Rejected the concept of Rebirth. Reason (R) : Soul is mortal. Choose the correct option.
(A) (A) and (R) both are true and
(R) is the proper explanation of (A)
(B) (A) and (R) both are true and (R) is not the proper explanation of (A)
(C) (A) is true, but (R) is false
(D) (A) is false, but (R) is true
Ans: (D)


306. Lord Buddha preached the following four noble truths. Put them in correct order using the code given below.
1. There is suffering.
2. There is a cessation of suffering.
3. There is a path leading to the cessation of suffering.
4. There is the cause of suffering. Code
(A) 1, 4, 2, 3 (B) 1, 4, 3, 2
(C) 1, 3, 2, 4 (D) 1, 2, 4, 3
Ans: (A)


307. The reason included in the expansion of Buddhism.
1. The simplicity of religion
2. Special appeal towards Dalits
3. Missionary concept of religion
4. Regional language
5. The soundness of Vedic spirit by Philosophers Code
(A) 1, 2 and 3
(B) 2, 3 and 4
(C) 1, 2, 3 and 4
(D) 2, 3, 4 and 5
Ans: (C)


308. Which of the following statement(s) is/are correct about Buddhism?
1. It did not reject caste and class.
2. It challenged highest social ranked Brahmins.
3. It pointed certain castes as low. Choose the correct answer from the code given below. Code
(A) 1 and 2 (B) 2 and 3
(C) 1, 2 and 3 (D) None of these
Ans: (C)


309. Consider the following statements.
1. The early Chaityagrihas and Viharas of Guntupalle in West Godavari district are rock cut.
2. The Chaityas and Viharas of Eastern Deccan are usually rock cut. Of these statements.
(A) Only 1 is correct
(B) Only 2 is correct
(C) Both 1 and 2 are correct
(D) Neither 1 nor 2 is correct
Ans: (C)


310. Why did Buddhism start declining in India in the early medieval times?
1. Buddha was by that time considered as one of the incarnations of Vishnu and thus became a part of Vaishnavism.
2. The invading tribes from Central Asia till the time last Gupta king adopted Hinduism and persecuted Buddhists.
3. The Kings of Gupta dynasty were strongly opposed to Buddhism. Which of the statements given above is/are correct?
(A) Only 1 (B) 1 and 3
(C) 2 and 3 (D) 1, 2 and 3
Ans: (A)

Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Vedic Age related short questions pdf

Next Story

History Jain Religion short questions pdf download

Latest from Blog