chief minister of india 2020 quiz !!! Chief Minister mcq 2020 pdf

chief minister of india 2020 quiz !!!

Welcome to Digtial Odisha, here we discuss Chief minister of india 2020 quiz, which help to your all competitive exam, chief minister of india 2020 quiz  is an important gk topic for your general studies. here we provide details mcq pdf on chief minister of india 2020 !!!

All Chief Minister Of India 2020

1) Who is the Chief Minister of Mizoram?

a) Lala Thanwala
b) Naveen Patnaik
c) Mamta Banerjee
d) Vijay Rupani
e) Zoram Thonga

Ans- E

2) Who is the chief Minister of Arunachal Pradesh?

a) Padmanbha Acharya
b) Nitish Kumar
c) Raman Singh
d) Pema Khandu
e) Aravind Kejrival

Ans- D

3) Who is the Chief Minister of Assam?

a) Banwarilal Purohit
b) Sarbananda Sonowal
c) Acharya Dev Vrat
d) Vijay Rupani
e) Siddaramaiah

Ans- B

4) Vijay Rupani is Chief Minister of Which State?

a) Goa
b) Gujarat
c) Jammu and Kashmir
d) Haryana
e) Odisha

Ans- B

5) Promod Sawant is the Governor of Which State?

a) Tamil Nadu
b) Rajasthan
c) Goa
d) Puducherry
e) Telungana

Ans- C

6) Who is the Chief Minister of Nagaland?

a) K Chandra Sekhar Rao
b) Yogi Adityanath
c) Trivendra Singh Rawat
d) Ram Naik
e) nepheu rio

Ans- E

7) Who is the Chief Minister of Uttar Pradesh?

a) yogi aditya nath
b) Ram Naik
c) Keshari Nath Tripathi
d) Banwarilal Purohit
e) Anil Baijal

Ans- A

8) Ashok Gehelot is the Chief Minister of Which State?

a) Chatishgarh
b) Karnataka
c) Rajstan
d) Uttarkhand
e) West Bengal

Ans- C

9) Name the Chief Minister of Bihar ?

a) Mehabooba Mufthi Sayeed
b) Raguvar Das
c) Sathasivam
d) Nitish Kumar
e) Vasundhara Rajee

Ans- D

10) Who is the Chief Minister of Kerala?

a) Edapadi K Palaniswamu
b) C Vidya Sagar Rao
c) Manik Sarkar
d) Pinaranji Vijayan
e) Sathasivam

Ans- D

11) Who is the Cheif Minister of Andhra Pradesh?

a) jagmohan reddy
b) N Chandra Babu Naidu
c) Tatha gata roy
d) Krishna kant paul
e) Manik sarkar

Ans- A

12) Who is theChief Minister of Himachal Pradesh?

a) Mukul sangma
b) Raguvar das
c) JayramThakur
d) Trivendra singh rawat
e) Acharya dev virat

Ans- C

13) Name the Chief Minister of Manipur?

a) N Biren Singh
b) Aravind kejrival
c) Vajubhar Vala
d) Padmanabha acharya
e) Ram nath kovind

Ans- A

14) Mamata Banarji is the cm of Which State?

a) West Bengal
b) Tamil Nadu
c) Goa
d) Delhi
e) Puducherry

Ans- A

15) conrad sangama is the cm of Which State?

a) Gujarat
b) Haryana
c) Assam
d) meghalaya
e) Uttar Pradesh

Ans- D

16) Name the Chief Minister of Maharashtra?

a) Udhba Thackeray
b) Mukul sangm
c) Raguvar das
d) Devendra fadnavis
e) S C Jamir

Ans- A

17) Name the Chief Minister of Rajasthan?

a) Ashok Gehelt
b) Trivendra singh rawat
c) Manohar Lal Kattar
d) Drapaudhi murmu
e) Yogi Adityanath

Ans- A

18) Arminder sing is the Chief Minister of Which State?

a) Goa
b) Sikkim
c) PUnjab
d) Andhra Pradesh
e) Arunachal Pradesh

Ans- C

19) Biplab kumar dev is the cm of Which State?

a) Uttarkhand
b) Tripura
c) Rajasthan
d) Gujarat
e) Meghalaya

Ans- B

20) Who is the Chief Minister of Sikkim?

a) Pawan Kumar Chamling
b) Kapatan Singh Solanki
c) Prem sing Tomang
d) Ram nath kovind
e) C Vidya Sagar Rao

Ans- C

21) Who is the Chief Minister of Sikkim?

a) Pawan Kumar Chamling
b) Kapatan Singh Solanki
c) Prem sing Tomang
d) Tribendra Sing Rawat
e) C Vidya Sagar Rao

Ans- C

22) K chandra sekhar is the cm of Which State?

a) Uttarkhand
b) Tripura
c) Rajasthan
d)Telengana
e) Meghalaya

Ans- D

23) Who is the Chief Minister of Madhya Pradesh?

a) Pawan Kumar Chamling
b) Kapatan Singh Solanki
c) Sivraj Sing Chouhan
d) Tribendra Sing Rawat
e) C Vidya Sagar Rao

Ans- C

24) Edappadi Planiswami is the cm of Which State?

a) Uttarkhand
b) Tripura
c) Rajasthan
d)Telengana
e) Tamilnadu

Ans- E

25) Who is the Chief Minister of Odisha?

a) Pawan Kumar Chamling
b) Kapatan Singh Solanki
c) Sivraj Sing Chouhan
d) Nabin Patnaik
e) C Vidya Sagar Rao

Ans- D

25) Who is the Chief Minister of Jammu Kasmir?

a) Pawan Kumar Chamling
b) Kapatan Singh Solanki
c) Sivraj Sing Chouhan
d) Nabin Patnaik
e) None Of These

Ans- E ( Goverment)

26) Who is the Chief Minister of Karnatak?

a) Pawan Kumar Chamling
b) Kapatan Singh Solanki
c) Y S Yedurrupa
d) Tribendra Sing Rawat
e) C Vidya Sagar Rao

Ans- C

27) Hemant Soren is the cm of Which State?

a) Uttarkhand
b) Tripura
c) Rajasthan
d)Telengana
e) Jharkhand

Ans- E

28) Who is the Chief Minister of Hariyana?

a) Monahar Lal Khattar
b) Kapatan Singh Solanki
c) Y S Yedurrupa
d) Tribendra Sing Rawat
e) C Vidya Sagar Rao

Ans- A

28) Who is the Chief Minister of Chatishgarh ?

a) Monahar Lal Khattar
b) Kapatan Singh Solanki
c) Y S Yedurrupa
d) Bhupesh Baghel
e) C Vidya Sagar Rao

Ans- D

29) Who is the Chief Minister of Delhi ?

a) Monahar Lal Khattar
b) Kapatan Singh Solanki
c) Y S Yedurrupa
d) Bhupesh Baghel
e) Arvind Kejriwal 

Ans- E

29) Who is the Chief Minister of Uttarkhand ?

a) Monahar Lal Khattar
b) Kapatan Singh Solanki
c) Y S Yedurrupa
d) Trivendra Sing Rawat
e) Arvind Kejriwal 

Ans- D

[su_button url=”https://odiagk.in/wp-content/uploads/2020/04/all-state-minister-list-2020-mcq-compressed.pdf” target=”blank” style=”stroked” background=”#0997bb” size=”2″]Download pdf here [/su_button]

Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Vitamin Related Questions in odia !!! Science vitamin pdf !!!

Next Story

1000+ Previous Year gk Railway Bhubaneswar gk pdf !!!!

Latest from Blog