⚡️ Computer multiple choice questions answer PDF Test No – 9

⚡️ Computer multiple choice questions answer

ନମସ୍କାର ଦସ୍ତୋ , ଡିଜିଟାଲ ଓଡିଶା ୱେବସାଇଟ ରେ ସ୍ୱାଗତ !! ଆଜିର ପୋଷ୍ଟ ରେ ଆମେ କମ୍ପୁଟର ର କିଛି ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରଶ୍ନ ଡିସ୍କସ କରିବାକୁ ଯାଉଛୁ || ଏହିଟା ହେଉଛି ପାର୍ଟ – 9 || ଏହା ଆଗରୁ 8 ପାର୍ଟ ପ୍ରୋଭାଇଡ କରାଯାଇଛି ତାକୁ ମଧ୍ୟ ଆପଣ ମାନେ ଯାଇକି PDF ଡାଉନଲୋଡ କରିନେବେ || ଯଦି ପ୍ରତ୍ୟକ ଦିନ ନୁଆଁ PDF ଚାହୁଁଛନ୍ତି ତାହେଲେ ତଳେ ଥିବା BELL ଆଇକନ କୁ କ୍ଲିକ କରି SUBSCRIBE କରି ନିଅନ୍ତୁ ଓ ଦୟାକରି ସେୟାର କରିବା ସହ 5 ଷ୍ଟାର ରେଟିଙ୍ଗ କରିଦେବେ |

କମ୍ପୁଟର ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରଶ୍ନ 

1. Where would you find the letters QUERTY?
(1) Mouse
(2) Screen
(3) Numeric Keypad
(4) Keyboard
(5) None of these

Ans-B ✔

2. How did the computer mouse get its name?
(1) It’s cable looks like a tail
(2) Because it squeaks when moved
(3) It has ears
(4) Teeth outside mouth
(5) None of these

Ans-A ✔

3. What are you most likely to use when playing a computer game?
(1) Touch screen
(2) Light pen
(3) notepad
(4) Joystick
(5) None of these

Ans-D ✔

4. A digitising tablet can be used for?
(1) Tracing diagrams
(2) Printing letters
(3) Reading barcodes
(4) Playing
(5) None of these

Ans-1 ✔

5. Which of the following is a pointing device
(1) Hard disk .
(2) CD-ROM drive
(4) RAM
(5) None of these

Ans-3 ✔

6. What does a light pen contain?
(1) Refillableink
(2) Light sensitive elements
(3) Pencil lead
(4) Blue Ink
(5) None of these

Ans-2 ✔

7. What would be the best way to move around a 3D environment?
(1) Use a tracker ball
(2) Use a keyboard.
(3) Use a space mouse
(4) Use Joystick
(5) None of these

Ans-3 ✔

8. What input device can be used for marking a multiple choice test?
(1) Optical mark reader
(2) Bar code reader
(3) Mouse 
(4) All of the above
(5) None of these

Ans-1 ✔

9. What input device could tell you the price of a bar of chocolate?
(1) Mouse 
(2) All of the above
(3) Optical mark reader
(4) Bar code reader
(5) None of these

Ans-4 ✔

10. Where   would   you   find   a magnetic strip?
(1) Speakers
(2) Credit card
(3) Smart card
(4) All of the above
(5) None of these

Ans-2 ✔

Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

General Knowledge Objective Questions Answer PDF Test no -6

Next Story

General knowledge Multiple choice questions pdf || Test No -10

Latest from Blog