Computer short Questions For Odisha Exam

4 mins read

Computer short Questions For Odisha Exam

1. Which of the following is not the correct version of MS-OFFICE.
A) OFFICE XP
B) OFFICE VISTA
C) Office 2007
D) OFFICE 2010
Correct Answer: B) OFFICE VISTA

2. End key ……………………………
A) Moves the cursor at the end of the line
B) Moves the cursor at the end of the document
C) places the cursor at the end of the paragraph
D) Moves the cursor at the end of the screen.
Correct Answer: A) Moves the cursor at the end of the line

3.MS-Office is
A) Application Software
B) System Software
C) Operating System
D) All of the above
Correct Answer: A) Application Software

4.Ms – In which layout the margin of the page appears in Word.
A) Outline layout
B) Web layout
C) Normal layout
D) Print layout
Correct Answer: D) Print layout

5. Which of the following is not an office suite?
A) MS-Office
B) Lotus Office
C) Star Office
D) Close Office
Correct Answer: D) Close Office

6.Formatting toolbar has minimum and maximum size of font
A) 8, 68
B) 8, 70
C) 6, 68
D) 8,72
Correct Answer: D) 8,72

7.The distance between two lines in a paragraph is called ……………….
A) Spacing
B) Word Spacing
C) Line Spacing
D) Row Spacing
Correct Answer: C) Line Spacing

8. Line spacing usually occurs in rows.
A) 1.5
B) 2.0
C) 0.5
D) 1.0
Correct Answer: D) 1.0

9. MS-Word is an extension of a file created in 2003.
A) .doc
B) .docx
C) .ppt
D) .exe
Correct Answer: A) .doc

10. Which of the following menus are used to change the character size and typeface in MS-Word.
A) View
B) Tools
C) Format
D) Data
Correct Answer: C) Format

11. The first letter of each word appears in small case .__________ All the other letters are in big case.
A) Uppercase
B) Lowercase
C) Toggle case
D) Title case
Correct Answer: C) Toggle case

12. By default, a Header or Footer is printed on this page?
A) On the first page
B) On every page
C) on the last page
D) None of the above
Correct Answer: B) On every page

13. What is the maximum number of lines you can set for a drop cap.
A) 15
B) 20
C) 10
D) Undefined
Correct Answer: C) 10

14.Slide Templates contain which of the following?
A) Graphics, text, styles, macros
B) Customized word command setting
C) Auto text entries
D) All of above
Correct Answer: D) All of above

15. Why Drop cap is used in the document
A) To drop all capital letters
B) To start every paragraph automatically with capital letters
C) To start a paragraph with a large capital letter
D) None of these.
Correct Answer: C) To start a paragraph with a large capital letter

16. There is no font style of the following.
A) Bold
B) Italic
C) Regular
D) Superscript
Correct Answer: D) Superscript

17. Which of the following option is not in the Insert – Picture menu.
A) Chart
B) Graph
C) Clip Art
D) Word Art
Correct Answer: B) Graph

18. Which of the following commands is not available in the Tools menu
A) Auto summarize
B) Auto text
C) Macro
D) Autocorrect
Correct Answer: B) Auto text

19.Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known.
A) Font effects
B) Text effects
C) Font styles
D) Word Art
Correct Answer: A) Font effects

20. In MS-Word, the font name used by default is
A) Times New Roman
B) Algerian
C) Arial
D) None of These
Correct Answer: A) Times New Roman

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest from Blog