General knowledge Multiple choice questions pdf || Test No -10

11 mins read

General knowledge Multiple choice questions

Welcome to Odisha’s No. 1 MCQ website In today’s post we’ve discussed some general knowledge Multiple choice questions that will help you a lot with your exams. This is Test No. 10 – We have already provided 9 sets You can also download the PDF by installing the test by clicking on the link given at the end of the link if you have not tested it. If you want a free PDF every day you will be notified by clicking on the icon at the end of the post at the end of the post (remember this is completely FREE) so you will get a notification when we provide a new PDF || And please share as well as 5 star rating

General knowledge MCQ PDF 

1. Aleppo is a famous city of which Country?
A. Iraq
B. Lebanon
C. Syria
D. Iran

Ans-C ✔

2. The Mirror is the News paper of_ _?
A. USA
B. UAE
C. UK
D. GERMANY

Ans-C ✔

3. Fathometer is used to measure
A) Earthquakes
B) Rainfall
C) Ocean depth
D) Sound intensity

Ans-C ✔

4. Fastest Shorthand Writer was
A) Dr. G. D. Bist
B) J.R.D. Tata
C) J.M. Tagore
D) Khudada Khan

Ans-A ✔

5. Epsom(England) is the place associated with
A) Snooker
B) Shooting
C) Polo
D) Horse racing

Ans-D ✔

6. Golf player Vijay Singh belongs to which country?
A) USA
B) Fiji
C) India
D) UK

Ans-B ✔

7. “One People, One State, One leader” was the policy of
A) Stalin
B) Hitler
C) Lenin
D) Mussolin

Ans-B ✔

8:DRDL stands for
A) Defence Research and Development Laboratory
B) Department of Research and Development Laboratory
C) Differential Research and Documentation Laboratory
D) None of the above

Ans-A ✔

9: Exposure to sunlight helps a person improve his health because
A) the infrared light kills bacteria in the body
C) the pigment cells in the skin get stimulated and produce a healthy tan
B) resistance power increases
D) the ultraviolet rays convert skin oil into Vitamin D

Ans-D ✔

10: An astronaut in outer space will observe sky as
A) White
B) Black
C) Blue
D) Red

Ans-B ✔

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest from Blog