⚡️ General science multiple choice questions PDF Test No -9

433. A man and a woman claim that they are the parents of a child. On determining their blood groups it is found that the man belongs to ‘A’, the woman to ‘AB’ and the child to ‘O’ groups. One can conclude from this that
(a) Both the man and the woman are naturally the parents of the child
(b) Neither the man nor the woman is the parent of the child
(c) Only the woman is the parent of the child and not the man
(d) Only the man can be the parent of tine child and not the woman

Ans-A ✔

434. Which radioactive mineral is mostly present in the beach sand of Kerala coast ?
(a) Monazite
(b) Pitch blende
(c) Plutonium
(d) None of these

Ans-A ✔

435. During the primitive stages, earth’s atmosphere consisted of
(a) Water gas, carbon dioxide and other gases
(b) Oxygen, nitrogen, carbon dioxide and other rare gases
(c) Methane, nitrogen and carbon dioxide only
(d) None of these

Ans-B ✔

436.During evolution which of the following were the first to invade the earth ?
(a) Birds
(b) Amphibians
(c) Air breathing fishes
(d) Scorpions

Ans-B ✔

437. Which disease is more common among agricultural workers as compared with the urban population ?
(a) Hookworm infection
(b) Lung disease
(c) Cirrhosis of liver
(d) Cancer

Ans-B ✔

38.The use of DDT as an insecticide has been stopped because
(a) It is injurious to health
(b) It destroys flora and fauna
(c) Mosquitoes have developed immunity against it
(d) Of none of these reasons

Ans-C ✔

439.The largest metabolic organ in the human body is
(a) Pancreas
(b) Large intestine
(c) Kidney
(d) Liver

Ans-D ✔

440.Biological fixation of nitrogen occurs most commonly in which of the following crops ?
(a) Rice
(b) Pulses
(c) Wheat
(d) None of these

Ans-B ✔

441. Which one of the following is tire largest living mammal ?
(a) White elephant
(b) Blue whale
(c) Rhino
(d) Giraffe

Ans-B ✔


Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

General Science multiple choice questions PDF Test No – 8

Next Story

⚡️ General science multiple choice questions PDF Test No -10

Latest from Blog