General Science Multiple Choice Question Answers pdf Test-2

13 mins read

General Science Multiple Choice Question Answers pdf Test-2

Welcome to Digital Odisha, here we discuss general science multiple choice questions answer pdf which help to your all odisha competitive exam. general science multiple choice questions answer pdf, general science objective questions answer pdf .

Science MCQ Short Questions Answer 

51. Who found that plants have life ?
(a) J.C. Bose
(b) C.V. Raman
(c) Albert Einstein
(d) Roentgen

Ans-A

52. The nuclear energy in India is mainly obtained from
(a) Thorium
(b) Radium
(c) Uranium
(d) Plutonium

Ans-C

53. Scurvy is a disease caused due to the deficiency of vitamin
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Ans-C

54. Plaster of Paris is obtained from
(a) Lime
(b) Gypsum
(c) Copper
(d) Sand

Ans-B

55. Who among the following is not associated with the medical research?
(a) Issac Newton
(b) Louis Pasteur
(c) William Harvey
(d) Joseph Lister

Ans-A

56. Claustrophobia means
(a) The feeling of suffocation
(b) An abnormal fear of narrow places
(c) Fear of darkness
(d) Water allergy

Ans-B

57. Hydrometer is an instrument used for measuring
(a) The density of a liquid
(b) The relative humidity of the atmosphere
(c) The pressure of a gas
(d) The purity of milk

Ans-A

58. Which of the following planets is the largest ?
(a) Pluto
(b) Jupiter
(c) Mars
(d) Saturn

Ans-B

59. The smallest planet is die
(a) Pluto
(b) Earth
(c) Mars
(d) Mercury

Ans-D

60. The main constituents of cement are
(a) Lime, alumina and silica
(b) Gypsum and sand
(c) Sand and clay
(d) Calcium sulphate and magnesium sulphate

Ans-A

61. Two bodies of masses 100 gm and 50 gm have the same momentum. Their kinetic energies will be in the ratio of
(a) 1:2
(b) 1:4
(c) 2:1
(d) 4:1

Ans-A

62. Penetrating power of X-rays depends upon the of the X-rays
(a) Velocity
(b) Frequency
(c) Wave length
(d) Energy of photons

Ans-D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest from Blog