Important grass fields in the world in mcq free pdf download

Grass Fields

328. The Savannas are most widespread in
(A) Africa
(B) Asia
(C) North America
(D) South America
Ans: (A)


329. Which one of the following is not correctly matched?
(A) Prairies – North America
(B) Pampas – South America
(C) Steppes – Europe
(D) Veld – Australia
Ans: (D)


330. The wide treeless grassy plain in South America are called
(A) Selvas (B) Pampas
(C) Prairies (D) Steppes
Ans: (B)


331. What is the name of mid-latitude grassland in South America?
(A) Prairie (B) Pampas
(C) Veld (D) Steppes
Ans: (B)


332. Which of the following pair is correct? Country Grass Fields
(A) Kenya – Campos
(B) Argentina – Pampas
(C) Venezuela – Savanna
(D) United States – The Steppe of America
Ans: (B)


333. Which one of the following is not correctly matched?
(A) Downs – Tropical grassland
(B) Steppes – Temperate grassland
(C) Selva – Tropical forest
(D) Taiga – Temperate forest
Ans: (A)


334. Which of the following is correctly matched?
(A) Campos – Northern Brazil
(B) Llanos – Venezuela
(C) Pampas – Chile
(D) Selvas – Southern Brazil
Ans: (B)


335. In which one of the following countries are Pampas Grasslands located?
(A) Paraguay (B) Bolivia
(C) Argentina (D) Uruguay
Ans: (C)


336. Which of the following is not a temperate grassland?
(A) Pampas (B) Veld
(C) Downs (D) Savanna
Ans: (D)


337. Match List-I with List-II and select the correct answer using the code given below the lists. List-I (Grassland)
(a) Llanos
(b) Steppes
(c) Prairies
(d) Veld List-II (Continent)
1. North America
2. Africa
3. Europe
4. South America Code
(a) (b) (c) (d)
(A) 4 3 1 2 (B) 2 3 4 1
(C) 4 3 2 1 (D) 4 1 3 2
Ans: (A)


338. Which of the following temperate grasslands are found in Eurasia?
(A) Downs (B) Velds
(C) Steppes (D) Prairies
Ans: (C)

Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Important desert in the world mcq pdf

Next Story

Worlds Countries and their Borders mcq pdf

Latest from Blog