Important Ports and Harbours in world mcq pdf

Important Ports and Harbours in world mcq pdf

1028. Which one of the following has the largest harbour in the world?
(A) London (B) Colombo
(C) Shanghai (D) New York
Ans: (C)


1029. Which of the following is the busiest port of Japan?
(A) Yakohama
(B) Hiroshima
(C) Hitachi
(D) Kagoshima
Ans: (A)


1030. World’s busiest sea port by cargo tonnage is
(A) Busan (B) Rotterdam
(C) Singapore (D) Shanghai
Ans: (D)


1031. Which one of the following is now the biggest port of the world?
(A) Cape Town (B) New York
(C) Shanghai (D) Tokyo
Ans: (C)


1032. Which one of the following is not a sea port city?
(A) Tokyo (B) Canberra
(C) New York (D) London
Ans: (B)


1033. Port diamond is located in
(A) Australia (B) Sri Lanka
(C) South Africa (D) Zaira
Ans: (C)


1034. Alexandria is a port in
(A) Egypt (B) Israel
(C) Jordan (D) Libya
Ans: (A)


1035. In terms of the monetary value, the largest ship-builder of the world is
(A) China (B) Japan
(C) South Korea (D) U.S.A.
Ans: (C)


1036. Which one of the following is known as the ‘Coffee Port’ of the world?
(A) Sao Paulo
(B) Santos
(C) Rio-de-Janeiro
(D) Buenos Aires
Ans: (B)


1037. Which of the following is not correctly matched? Ports Country
(A) Rotterdam – The Netherland
(B) Igarka – China
(C) Montevideo – Uruguay
(D) Jakarta – Indonesia
Ans: (B)


1038. In which country, Port Gwadar is located?
(A) Iran (B) Pakistan
(C) India (D) Sri Lanka
Ans: (B)

Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Transport system in world mcq short questions pdf

Next Story

Miscellaneous questions in world mcq pdf

Latest from Blog