Indian Polity Miscellaneous short questions pdf

Indian Polity Miscellaneous short questions pdf

1622. Which of the following is not a permanent member of the U.N. Security Council?
(A) Germany (B) France
(C) Great Britain (D) China
Ans: (A)


1623. The number of permanent members in the United Nations Security Council is
(A) 6 (B) 5
(C) 4 (D) 3
Ans: (B)


1624. When is the ‘United Nation Day’ observed?
(A) 27th October
(B) 24th October
(C) 26th October
(D) 15th October
Ans: (B)


1625. U.N.O. was founded in
(A) 1944 (B) 1945
(C) 1946 (D) 1947
Ans: (B)


1626. Who among the following has been the first African U.N. Secretary General?
(A) Ban Ki Moon
(B) Javier Perez De Cuellar
(C) Boutros-Boutros Cuellar
(D) U-Thant
Ans: (C)


1627. According to United Nations Charter which of the following statements is not true regarding exercise of veto power in the Security Council?
(A) For Security Council decision on every procedural matter there should be 9 affirmative votes of its members including the 5 votes of five permanent members
(B) Every permanent member of Security Council may be use of Veto Power, withhold acceptance on any decision
(C) The word ‘Veto’ has been used under Article 27 of UN Charter so that any permanent member may stop a resolution going to be passed with a majority
(D) Any member of Security Council may use Veto Power to stop resolution going to be passed with a majority
Ans: (D)


1628. The head of the state of the United Kingdom is
(A) Queen Elizabeth I
(B) Queen Elizabeth II
(C) Queen Elizabeth III
(D) Queen Elizabeth IV
Ans: (B)


1629. Which U.N. Secretary General served for the longest period?
(A) Trygve Lie
(B) Kurt Waldheim
(C) Xavier Peres De Cuillar
(D) U. Thant
Ans: (D)


1630. Who among the following has been the first person to deliver his speech in Hindi at U.N.O.?
(A) Swami Vivekananda
(B) Lal Bahadur Shastri
(C) Atal Bihari Vajpayee
(D) None of the above
Ans: (C)


1631. Which are the official languages of the U.N.O.?
(A) English, French and Russian
(B) English, French, German and Russian
(C) English, French, Russian, Chinese and Hindi
(D) English, French, Chinese, Russian, Arabic and Spanish
Ans: (D)


1632. The headquarters of International Court of Justice is situated at
(A) Hague (B) New York
(C) Geneva (D) Paris
Ans: (A)


1633. How many Articles are there in ‘Universal Declaration of Human Rights’?
(A) 29 (B) 28
(C) 30 (D) 32
Ans: (C)


1634. Amnesty International is an organization associated with
(A) Protection of women’s rights
(B) Protection of human rights
(C) Abolition of untouchability
(D) None of the above
Ans: (B)


1635. Amnesty International is
(A) An agency of the United Nations to help refugees of civil wars
(B) A Global Human Rights Movement
(C) A non-governmental voluntary organization to help extremely poor people
(D) An inter-governmental agency to cater to medical emergencies in war-ravaged regions
Ans: (B)


1636. Which one is not related to United Nations?
(A) General Assembly
(B) Amnesty International
(C) International Court of Justice
(D) Trusteeship Council
Ans: (B)


1637. Prior to Shri R.N. Pathak two Indian Judges elected to the International Court of Justice were
(A) H.J. Kania and B.N. Rau
(B) J.C. Saha and A.N. Ray
(C) B.N. Rau and Nagendra Singh
(D) Nagendra Singh and A.N. Ray
Ans: (C)


1638. ‘Doctors Without Borders (Medicins Sans Frontieres)’, is
(A) A division of World Health Organization
(B) A non-governmental international organization
(C) An inter-governmental agency sponsored by the European Union
(D) A specialized agency of the United Nations
Ans: (B)


1639. UN observed……… as International year for Women.
(A) 1975 (B) 1976
(C) 1977 (D) 1972
Ans: (A)


1640. ‘Human Rights Day’ is observed on
(A) 10th December
(B) 9th December
(C) 10th November
(D) 10th October
Ans: (A)


1641. 10th December is celebrated as
(A) Human Rights Day
(B) World Health Day
(C) U.N. Day
(D) Labour Day
Ans: (A)


1642. The concept of ‘Right to Service’ originated in
(A) The United States of America
(B) Switzerland
(C) Great Britain
(D) China
Ans: (C)


1643. The concept of Human Rights primarily emphasizes on
(A) Right to Property
(B) Right to equality
(C) Right to Religion
(D) Dignity of Man as a Human Being
Ans: (D)


1644. How many countries of the World have been adopted Compulsory Voting System?
(A) 32 (B) 25
(C) 24 (D) 22
Ans: (D)


1645. International Day of Non-violence is observed on
(A) 10th December
(B) 30th January
(C) 2nd October
(D) 23rd March
Ans: (C)


1646. Where does the first primary take place in the election of U.S. President?
(A) New York
(B) New Hampshire
(C) Massachusetts
(D) California
Ans: (B)


1647. The Electoral College for the United States Presidential Election is comprised of
(A) Members of United State Congress
(B) Members of House of Representative
(C) Members of Senate
(D) None of them
Ans: (D)


1648. Where was the concept of written Constitution born?
(A) France
(B) United States of America
(C) Britain
(D) Switzerland
Ans: (B)


1649. In which country was the Presidential form of Government first formed?
(A) Yugoslavia
(B) Egypt
(C) Switzerland
(D) United States of America
Ans: (D)


1650. Larry Pressler is associated with
(A) Ending of U.S. sanctions on military assistance to Pakistan
(B) To strengthen cordial relations between U.S. and Pakistan
(C) Criticizing the proposed Military help to Pakistan by the Clinton Administration
(D) Announcement of candidate for Presidential elections
Ans: (C)


1651. Which of the following may be considered a Pressure Group?
(A) Members of the Lok Sabha
(B) Members of a Panchayat
(C) Members of the Cabinet
(D) Members of a Trade Union
Ans: (D)


1652. C.I.A. is the intelligence agency of
(A) Russia (B) England
(C) India (D) U.S.A.
Ans: (D)


1653. ‘Pivot to Asia’ is the strategy of the foreign policy of
(A) India (B) Japan
(C) China (D) U.S.A.
Ans: (D)


1654. Which of the following is the centre of British News papers?
(A) Wall Street (B) Farst Street
(C) Fleet Street (D) Press Street
Ans: (C)


1655. The Parliamentary form of Government first developed in
(A) Britain (B) Belgium
(C) France (D) Switzerland
Ans: (A)


1656. Tass is the news agency of
(A) Germany (B) France
(C) Russia (D) Iran
Ans: (C)


1657. Where was the ‘Festival of India’ organized for the first time outside India?
(A) Britain 1982
(B) France 1985
(C) America 1980
(D) Soviet Union 1983
Ans: (A)


1658. The political leadership of which country is known as ‘Princeling’?
(A) Japan (B) Thailand
(C) China (D) Belgium
Ans: (C)


1659. Chinese Parliament is known as
(A) National Assembly
(B) National People’s Congress
(C) The National Parliament of China
(D) The House of Democracy of China
Ans: (B)


1660. What does ISI stands for?
(A) Inter-Services Intelligence
(B) Inter-State Intelligence
(C) India Security International
(D) None of the above
Ans: (A)


1661. What is the name of China’s News Agency?
(A) China News
(B) China Times
(C) New China News Agency
(D) New China Report
Ans: (C)


1662. What is ‘Mossad’?
(A) A Committee of Maulanas
(B) Israel’s intelligence agency
(C) Parliament of Iran
(D) Key of Morse Code
Ans: (B)


1663. ‘Dawn’ is a newspaper of which of the following countries?
(A) China (B) U.S.A.
(C) U.K. (D) Pakistan
Ans: (D)


1664. Which of the following countries have banned LTTE?
(A) India, Sri Lanka, France
(B) India, Sri Lanka, U.S.A.
(C) Sri Lanka, Nepal, India
(D) Sri Lanka, Nepal, Maldives
Ans: (B)


1665. The Berber-speaking community which often happens to be in the limelight, lives in
(A) Afghanistan (B) Algeria
(C) Argentina (D) Australia
Ans: (B)


1666. The Parliament of Japan is known as
(A) Riksdag (B) Diet
(C) Cortez (D) Sejim
Ans: (B)


1667. The first Indian Prime Minister who visited Afghanistan was
(A) Jawaharlal Nehru
(B) I.K. Gujaral
(C) A.B. Vajpayee
(D) Man Mohan Singh
Ans: (A)


1668. What is that crime, which when tried is punishable, but when done the culprit crime doer cannot be punished?
(A) Murder (B) Theft
(C) Suicide (D) Rape
Ans: (C)


1669. Government Report of which of the following countries is known as ‘Yellow Book’?
(A) France (B) Britain
(C) Italy (D) Germany
Ans: (A)


1670. Which one of the following is not a principle of ‘Panchsheel’?
(A) Non-alignment
(B) Peaceful Co-existence
(C) Mutual respect for each other’s territorial integrity and sovereignty
(D) Mutual non-interference in each other’s internal affairs
Ans: (A)


1671. What is Fourth Estate?
(A) The twelfth player in a cricket team
(B) A mode of transport in addition to road, rail and air
(C) A large agricultural cooperative organization
(D) Press
Ans: (D)


1672. Freedom of inter-state trade and commerce has been regulated by the Indian Constitution under Article
(A) 19(1)(d-e) (B) 301
(C) 301 to 307 (D) All of these
Ans: (D)


1673. Meaning of Extra-Constitutional Right
(A) That power which violates the limits of Constitution
(B) A person who has got exceptional powers under the Constitution
(C) That power which is not in accordance with the provisions of the Constitution
(D) That official who has all the powers of the State during the proclamation of emergency
Ans: (C)


1674. The Indian Foreign Policy of Non- Alignment was initiated by
(A) Jawaharlal Nehru
(B) Mrs. Indira Gandhi
(C) Lal Bahadur Shastri
(D) Morarji Desai
Ans: (A)


1675. Which one of the pairs given below is not correctly matched?
(A) Equality before Law – Guaranteed to both citizens and non-citizens
(B) Altering the name of a State – Power of a State Legislature
(C) Crewing a new State – Power of Parliament
(D) Equality of opportunity in public employment citizen – Guaranteed only to Indian
Ans: (B)


1676. An Indian appointed as the Chairman of the International antiwar Organisation in 1988, was
(A) Morarji Desai
(B) Rajiv Gandhi
(C) Narain Desai
(D) Bhulabhai Desai
Ans: (C)


1677. Sarosh Zaiwalla is famous as a
(A) Renowned Dramatist
(B) Renowned Wildlife Photographer
(C) Renowned International Law Expert
(D) Renowned Handicap Surgeon
Ans: (C)


1678. Department of Border Management is a Department under which of the following Union Ministries?
(A) Ministry of Defence
(B) Ministry of Home Affairs
(C) Ministry of Shipping, Road Transport and Highways
(D) Ministry of Environment and Forests
Ans: (B)


1679. Who among the following was appointed as the first Director General of the Unique Identification Authority of India created in June, 2009?
(A) Mr. Montek Singh Ahluwalia
(B) Mr. Nandan Nilekani
(C) Mr. Ashok Desai
(D) Mr. Ram Sewak Sharma
Ans: (B)


1680. Under which one of the following Ministries of the Government of India does the Food and Nutrition Board work?
(A) Ministry of Agriculture
(B) Ministry of Health and Family Welfare
(C) Ministry of Human Resource Development
(D) Ministry of Rural Development
Ans: (C)


1681. Which one of the following is not the Department of Human Resource Development Ministry?
(A) Basic Education and Literacy Department
(B) Secondary Education and Higher Education Department
(C) Technical Education Department
(D) Department of Women and Child Development
Ans: (D)


1682. Which of the following is a reason of emergence of regionalism in India?
(A) Uneven development
(B) Fear of losing cultural identity
(C) Political prominence
(D) All of the above
Ans: (D)


1683. The Press Council of India is a
(A) Statutory Body
(B) Statutory Quasi-judicial Body
(C) Judicial Body
(D) Advisory Body
Ans: (B)


1684. Bangladesh was created as a result of Indo-Pak hostilities in
(A) December, 1971
(B) January, 1972
(C) February, 1972
(D) November, 1971
Ans: (A)


1685. The National Water Development Agency was established in the year
(A) 1982 (B) 1986
(C) 1991 (D) 1997
Ans: (A)


1686. ‘Bahujan Hitaya, Bahujan Sukhya’ is the motto of
(A) All India Radio
(B) Doordarshan
(C) Life Insurance Corporation of India
(D) General Insurance Corporation of India
Ans: (A)


1687. Which of the following was not included in India-Sri Lanka Accord.
(A) Formation of a new State by merging Eastern and Northern provinces
(B) Establishment of North-East Council
(C) Complete Freedom
(D) Integrity of Sri Lanka
Ans: (C)


1688. Who is the founder of terrorist group Lashkar-e-Taiba?
(A) Maulana Masoor
(B) Hafiz Muhammad Saeed
(C) Umar Abdulla
(D) Osama Bin Laden
Ans: (B)


1689. In which of the following decades the Parliamentary System in India shifted from Centralism to Federalism?
(A) 1960’s (B) 1970’s
(C) 1980’s (D) None of these
Ans: (C)


1690. Which of the following is not correctly matched?
(A) Southern Air-Command – Thiruvananthpuram
(B) Eastern Naval Command – Visakhapatnam
(C) Armoured Corps Centre and School – Jabalpur
(D) Army Medical Centre and School – Lucknow
Ans: (C)


1691. Which one of the following pairs is not correctly matched?
(A) Apico Aandolan – P. Hegde
(B) Chipko Aandolan – S.L. Bahuguna
(C) Narmada Bachao Aandolan – Medha Patkar
(D) Silent Valley Aandolan – Baba Aamte
Ans: (D)


1692. The number of operational commands of the Indian Army is
(A) 5 (B) 4
(C) 6 (D) 7
Ans: (A)


1693. In Indian Navy, the equivalent of an army lieutenant colonel is
(A) Commodore
(B) Captain
(C) Commander
(D) Lieutenant Commander
Ans: (C)


1694. Which among the following European Union countries is the first to officially recognize the State of Palestine?
(A) Sweden (B) Denmark
(C) Norway (D) Italy
Ans: (A)


1695. The First Law University in India was established in August 1887 in
(A) Trivandrum (B) Ahmedabad
(C) Bangalore (D) New Delhi
Ans: (C)


1696. Internal Security Academy is located at
(A) Mount Abu (B) Nasik
(C) Hyderabad (D) Pune
Ans: (A)


1697. Border Security Force came into existence in
(A) 1965 (B) 1970
(C) 1910 (D) 1950
Ans: (A)


1698. Untouchability will not constitute an offence when
(A) The act of accused with regard to the enjoyment of benefit under a charitable trust created for the benefit of any section of the general public
(B) The act of accused is with regard to the use of finery
(C) As accused is not being competent to commit an offence
(D) The accused and complaint victim belong to the same social group
Ans: (D)


1699. The Indian Regiment Mission of Asian Development Bank is situated in
(A) Mumbai (B) New Delhi
(C) Kolkata (D) Bangalore
Ans: (B)


1700. Which among the following States has record of formation of maximum Coalition Governments between 1967 to 1971?
(A) Uttar Pradesh
(B) Haryana
(C) Bihar
(D) Punjab
Ans: (C)


1701. Which one of the following statements is not correct?
(A) The Constitutional Amendment Bill has to be passed by both Houses of Parliament separately with special majority
(B) Constitutional cases in Supreme Court is heard by minimum five Judges
(C) Freedom of Press is included in the fundamental right – Freedom of Speech and expression
(D) Zakir Hussain was the first Vice President of India
Ans: (D)


1702. Scientific socialism is attributed to
(A) Karl Marx
(B) Adam Smith
(C) J.M. Keynes
(D) Thomas Mann
Ans: (A)


1703. Which state gave the status of OBC to Gurkhas in 2003?
(A) Uttar Pradesh
(B) Andhra Pradesh
(C) Maharashtra
(D) Uttarakhand
Ans: (D)


1704. Who among following has called the District Collector an ‘Institutional Charisma’?
(A) Rajni Kothari
(B) P.R. Dubhashi
(C) T.N. Chaturvedi
(D) J.D. Shukla
Ans: (A)


1705. The International Day of Persons with Disabilities is celebrated on
(A) 10th December
(B) 24th October
(C) 19th November
(D) 3rd December
Ans: (D)


1706. Which one of the following is considered to be the second generation of Human Rights?
(A) Right to Work
(B) Right to Education
(C) Right to Liberty
(D) Both (A) and (B)
Ans: (D)


1707. In the administration of the State Secretariate every file have to be sent to the Cabinet through
(A) Departmental Secretary
(B) Deputy Secretary
(C) Under Secretary
(D) Chief Secretary
Ans: (D)


1708. Who was the first woman to become the Prime Minister of any country?
(A) Sirimavo Bhandarnaike
(B) Margaret Thatcher
(C) Golda Meir
(D) Indira Gandhi
Ans: (A)


1709. The Pravasi Bhartiya Divas (PBD) is organized in India to connect with a large number of Pravasis. This Convention began in the year
(A) 1991 (B) 2001
(C) 2003 (D) 2013
Ans: (C)


1710. Which one of the following is the World’s newest country?
(A) Eritea (B) Ethiopia
(C) Congo (D) South Sudan
Ans: (D)


1711. Which one of the following statements is not correct?
(A) The total number of Articles in the Constitution of India is 395
(B) Finance Commission is constituted under Article 280 of the Constitution of India
(C) Madam Cama was the first woman President of Indian National Congress
(D) ‘Politics in India’ is the pioneering research study of Rajni Kothari
Ans: (C)


1712. Consider the following statements.
1. The Parliament of Russia is called Federal Assembly.
2. The Council of the Federation is the Lower House of the Russian Parliament.
3. The name of the Upper House of the Russian Parliament is State Duma. Which of the statements given above is/are correct?
(A) 1, 2 and 3 (B) 1 and 2
(C) 2 and 3 (D) Only 1
Ans: (D)


1713. World’s main languages are
1. Chinese 2. English
3. Hindi 4. Spanish Which one of the given languages is not an official language of United Nations, choose correct answer using code below. Code
(A) Chinese (B) English
(C) Hindi (D) Spanish
Ans: (C)


1714. Examine the statements given below and find the correct answer using the code given below.
1. Judges of the High Courts hold their office till the age of 62 years.
2. A political party, which has been recognized in four or more states, is national party.
3. The Speaker of the Lok Sabha decides whether a Bill is a Money Bill or not.
4. Cognizable offence is an offence, for which one can be arrested without any warrant.
(A) 1 and 2 (B) 1 and 3
(C) 3 and 4 (D) 1, 2, 3 and 4
Ans: (D)


1715. Consider the following statements.
1. The Commonwealth has no charter, treaty or constitution.
2. All the territories/countries once under the British Empire
(jurisdiction/rule/mandate) automatically joined the Commonwealth as its members. Which of the statements given above is/are correct?
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Both 1 and 2
(D) Neither 1 nor 2
Ans: (A)


1716. Which of the following statements about the Sikkim are true?
1. It became an integral part of India in 1975.
2. It is considered as a botanist’s paradise.
3. Its population is mainly made up of the Lepchas. Select the correct answer from the codes given below.
(A) Only 1 (B) Only 1 and 2
(C) Only 2 and 3 (D) 1, 2 and 3
Ans: (D)


1717. The powers of District Collector as a District Magistrate are
1. To maintain law and order.
2. Control over police.
3. To check passports of foreigners
4. To control land revenue Select the correct answer using the code given below.
(A) 1, 3 and 4 (B) 1, 2 and 4
(C) 1, 2 and 3 (D) 2, 3 and 4
Ans: (C)


1718. With reference to National Legal Services Authority, consider the following statements.
1. Its objective is to ensure free and competent legal services to the weaker sections of the society on the basis of equal opportunity.
2. It issues guidelines to the state legal services authorities to implement the legal programmes and schemes throughout the country. Which of the statements given above is/are correct?
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Both 1 and 2
(D) Neither 1 nor 2
Ans: (C)


1719. Which is the correct chronological order of the following?
1. Shimla Agreement
2. Indo-Soviet Treaty
3. Farakka Accord
4. Tashkent Agreement Select the correct answer using the code given below.
(A) 4, 2, 1, 3 (B) 3, 2, 1, 4
(C) 2, 3, 4, 1 (D) 1, 2, 3, 4
Ans: (A)


1720. Consider the following pairs. Region often Country in news
1. Chechnya – Russian Federation
2. Darfur – Mali
3. Swat Valley – Iraq Which of the above pairs is/are correctly matched?
(A) Only 1
(B) Only 2 and 3
(C) Only 1 and 3
(D) 1, 2 and 3
Ans: (A)


1721. Consider the following statements.
1. The fundamental right to protection of life and personal liberty cannot be suspended during Emergency.
2. The Vice-President to India can be removed from the office by a resolution passed by the Council of States and approved by the House of the People.
3. At present the leader of opposition in the Council of States is Shri Arun Jaitley.
4. The Chairman of the Planning Commission of India is Shri Montek Singh Ahluwalia. Code
(A) Only 1 and 2 are correct
(B) Only 2 and 3 are correct
(C) Only 3 and 4 are correct
(D) Only 1, 2 and 3 are correct
Ans: (D)


1722. Match the following. List-I
(a) Pressler Amendments
(b) Chakma Refugees
(c) Perestroika
(d) 13th September, 1993 List-II
1. Bangladesh
2. Gorbachev
3. Agreement between Israel and P.L.O.
4. Linking American assistance and with development of nuclear capacity Code
(a) (b) (c) (d)
(A) 1 2 4 3 (B) 4 1 2 3
(C) 2 3 4 1 (D) 3 4 2 1
Ans: (B)


1723. Consider the following countries.
1. Denmark
2. Japan
3. Russian Federation
4. United Kingdom
5. United States of America Which of the above are the members of the ‘Arctic Council’?
(A) 1, 2 and 3 (B) 2, 3 and 4
(C) 1, 4 and 5 (D) 1, 3 and 5
Ans: (D)


1724. Match List-I with List-II and select the correct answer using the code given below the lists. List-I (Officers)
(a) Vice-President of India
(b) Comptroller and Auditor General of India
(c) Solicitor General of India
(d) Attorney General of India List-II (Institutions)
1. Public Accounts Committee
2. Meetings of Lok Sabha
3. Rajya Sabha
4. Supreme Court
5. Committee on Public Undertakings Code
(a) (b) (c) (d)
(A) 3 1 4 2 (B) 2 3 1 4
(C) 4 2 3 1 (D) 1 4 2 3
Ans: (A)


1725. Match List-I with List-II and select the correct answer using the code given below the lists. List-I (Functionaries)
(a) President of India
(b) Judges of Supreme Court
(c) Members of Parliament
(d) Ministers for the Union List-II (Oaths or affirmations)
1. Secrecy of Information
2. Faithful discharge of Duties
3. Faith and Allegiance to the Constitution of India
4. Upholding the sanctity of the Constitution and Law Code
(a) (b) (c) (d)
(A) 3 4 1 2 (B) 4 3 2 1
(C) 3 4 2 1 (D) 4 3 1 2
Ans: (C)


1726. Match the following. List-I
(a) Operation Checkmate
(b) Operation Cactus
(c) Operation Blue Star
(d) Operation Siddharth List-II
1. Maldives 2. Punjab
3. Bihar 4. Sri Lanka Code
(a) (b) (c) (d)
(A) 4 1 2 3 (B) 4 1 3 2
(C) 4 2 3 1 (D) 1 4 3 2
Ans: (A)


1727. Statement : Constitution of India is basically Federal in nature. Reason : Article 352 has provisions to deal with the failure of constitutional machinery in a state.
(A) Statement and Reason both are correct and the Statement is the correct explanation of the reason
(B) Statement and Reason both are correct, but the statement is not the correct explanation of reason
(C) The statement is correct, but reason is false
(D) The statement is false, but reason is correct
Ans: (C)


1728. Assertion (A): Castes are being politicized in India. Reason (R): Casteism has been increasing in Indian Politics. Code
(A) Both (A) and (R) are true and
(R) is the correct explanation of
(A)
(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A)
(C) (A) is true, but (R) is false
(D) (A) is false, but (R) is true
Ans: (B)


1729. Match List-I with List-II and select the correct answer using the code given below the lists. List-I (Case)
(a) A.K. Gopalan Vs. State of Madras
(b) Romesh Thapar Vs. State of Madras
(c) Shankari Prasad Vs. Union of India
(d) Champakam Dorairajan Vs. State of Madras List-II (Subject)
1. Equality in admission to educational institutions
2. Parliament’s power to amend the Constitution
3. Procedure for preventive detention
4. Restriction on Free speech Code
(a) (b) (c) (d)
(A) 1 2 3 4 (B) 3 4 2 1
(C) 2 4 1 3 (D) 4 3 2 1
Ans: (B)

Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Special Provision for Certain Class mcq pdf

Next Story

Ancient History Stone Age related mcq pdf

Latest from Blog