Land-Locked Countries related mcq pdf free

Land-Locked Countries related mcq pdf

369. Which one of the following countries is land-locked?
(A) Bolivia (B) Peru
(C) Surinam (D) Uruguay
Ans: (A)


370. The only land-locked country in South-East Asia is
(A) Cambodia (B) Laos
(C) Malaysia (D) Thailand
Ans: (B)


371. Which one of the following is a land-locked country in Africa?
(A) Angola (B) Chad
(C) Kenya (D) Senegal
Ans: (B)


372. Which of the following countries is not a land-locked country?
(A) Afghanistan (B) Liberia
(C) Laos (D) Luxembourg
Ans: (B)


373. Which one of the following continents has no land-locked country?
(A) Africa (B) Asia
(C) Europe (D) N. America
Ans: (D)


374. Which one of the following is not correctly matched?
(A) Redcliffe line – India and Pakistan
(B) Maginot line – France and Germany
(C) Durand line – Bangladesh and India
(D) Hindenburg – Belgium and line Germany
Ans: (C)


375. Which of the following Countries is land-locked country?
1. Afghanistan 2. Hungary
3. Malaysia 4. Switzerland Choose the correct answer from the code given below.
(A) 1 and 2 (B) 1, 2 and 3
(C) 2, 3 and 4 (D) 1, 2 and 4
Ans: (D)


376. Which one of the following is not a land-lock country?
(A) Uzbekistan (B) Kyrgyzstan
(C) Tajikistan (D) Azerbaijan
Ans: (D)


377. Which of the following Countries are trans-Continental?
1. Laos 2. Georgia
3. Turkey 4. Tunisia Select the correct answer from the code given below.
(A) 1 and 2 (B) 2 and 3
(C) 1 and 4 (D) 3 and 4
Ans: (B)


378. Which of the following statements is true about South Sudan?
1. It is a land-locked country.
2. It’s capital is located in Akoba.
3. Its main river is White Nile.
4. Its main religion is Islam. Use the code given below for the correct answer.
(A) 1 and 2 (B) 2 and 3
(C) 1 and 3 (D) 2 and 4
Ans: (C)


379. Which of the following pairs is not correctly matched? Current Name Old Name
(A) Harare – Salisbury
(B) Ethiopia – Abyssinia
(C) Ghana – Dutch Guiana
(D) Kinshasa – Leopoldville
Ans: (C)

Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Dependent Territory important mcq free pdf

Next Story

International Border Lines mcq pdf free

Latest from Blog