⚡️ Computer Microsoft Word Multiple choice questions PDF SET-1

13 mins read

⚡️ Computer Microsoft Word Multiple choice questions 

ନମସ୍କାର ଦସ୍ତୋ ? !!! ଓଡିଶା ର ନମ୍ବର 1 GK ୱେବସାଇଟ ? ରେ ଆପଣଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ || ଏହି ପୋଷ୍ଟ  ରେ କମ୍ପୁଟର ମାଇକ୍ରୋସଫ୍ଟ ୱାର୍ଡ ର ( Compute Microsoft Word Multiple choice questions  ) ର ଟେଷ୍ଟ ନମ୍ବର 1 କୁ ଡିସ୍କସ କରିଛୁ || କହନ୍ତି ସେୟାରିଂ ଇଜ କେୟାରିଙ୍ଗ ଭଲ ଲାଗିଲେ ସେୟାର କରନ୍ତୁ ଓ ଅନ୍ୟ ମାନଙ୍କୁ ପଢିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରନ୍ତୁ | ଆଗକୁ ବହୁତ ସାରା MCQ ପ୍ରଶ୍ନ ଆସିବ ସେଥିପାଇଁ ତଳେ ଦିଆଯାଇଥିବା ବେଳ ? ଆଇକନ ଦବାଇ ଫ୍ରି ରେ ଆମ ସହିତ ଯୋଡି ଯାନ୍ତୁ | ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଙ୍କୁ ଭବିଷ୍ୟତ ରେ ସବୁ ବିଷୟର MCQ ଜିକେ PDF ମିଳିଯିବ || 

IMPORTANT MICROSOFT WORD MCQ 

1. Which of these is not the correct version of MS-OFFICE.
A) OFFICE XP
B) OFFICE VISTA
C) OFFICE 2007
D) OFFICE 2010

Ans-B ✔

2. End key ……………………………
A) moves the cursor to the end of the line. (Moves the cursor end of the line)
B) Moves the cursor to the end of the document. (Moves the cursor end of the document)
C) moves the cursor to the end of the paragraph. (Moves the cursor end of the paragraph)
D) Moves the cursor to the end of the screen. (Moves the cursor end of the screen)

Ans-A ✔

3.MS-Office.
A) Application Software
B) System Software
C) Operating System
D) All of above | (All of Above)

Ans-A ✔

4.Ms – The margin of the page appears in the layout in which word.
A) Outline layout
B) Web layout
C) Normal layout
D) Print layout

Ans-D ✔

5. Which of the following is not a office suite.
A) MS-Office
B) Lotus Office
C) Star Office
D) Close Office

Ans-D ✔

6. The formatting toolbar has the Minimum and Maximum Size of the font
A) 8, 68
B) 8, 70
C) 6, 68
D) 872

Ans-D ✔

7. In a paragraph, the distance between the two rows is called ……………….
A) Spacing
B) Word Spacing
C) Line Spacing
D) Row Spacing

Ans-C ✔

8. Line spacing is usually in rows.
A) 1.5
B) 2.0
C) 0.5
D) 1.0

Ans-D ✔

9.MMS-Word 2003 is a file extension built in.
A) .doc
B) .docx
C) .ppt
D) .exe

Ans-A ✔

10. Which of the following is used in MS-Word to change the character size and typeface?
A) View
B) Tools
C) Format
D) Data

Ans-C ✔

11 .__________, the first letter of each word comes in a small case and all the other letters come in a big case.
A) uppercase
B) Lowercase
C) Toggle case
D) Title case

Ans-C ✔

12. By default, is this Header or Footer printed on this page?
A) On the first page
B) On all pages (On every page)
C) On the last page (on Last page)
D) None of these (None of Above)

Ans-B ✔

13.You can set maximum maximum number of lines for drop cap.
A) 15
B) 20
C) 10
D) Undefined

Ans-C ✔

14.Slide Templates contain any of the following.
A) Graphics, text, styles, macros
B) Customized word command setting
C) Auto text entries
D) All of above

Ans-D ✔

15. Why Drop Cap is used in the document
A) To drop all the capital letters
B) For each paragraph to start automatically with the capital letters
C) Beginning of paragraphs with a large capital letterer
D) None of these.

Ans-C ✔

16. The font from below is not a font.
A) Bold
B) Italic
C) Regular
D) Superscript

Ans-D ✔

17. Which of the following is not in the Insert – Picture menu.
A) Chart (chart)
B) Graph
C) Clip Art
D) Word Art

Ans-B ✔

18. Which of these commands is not available in the Tools menu
A) Auto summarize
B) Auto text
C) Macro
D) Autocorrect

Ans-B ✔

19.Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known.
A) Font effects
B) Text effects
C) Font styles
D) Word Art

Ans-A ✔

20.MMS-Word is the name of font used in the default form.
A) Times New Roman
B) Algerian
C) Arial
D) None of These

Ans-A ✔

21. In the toolbar, you can get the Format painter tool.
A) Picture toolbar
B) Formatting toolbar
C) Drawing toolbar
D) Standard toolbar

Ans-D ✔

22.. We can search by using the Find option.
A) Characters
B) Formats
C) Symbols
D) All of These

Ans-D ✔

23. What is MS-Word?
A) Operating System
B) Typing Tutor Software
C) Word Processing Software
D) A Game

Ans-C ✔

24.Open Dialog is the shortcut to open Vox.
A) F12
B) Shift + F12
C) Alt + F12
D) Ctrl + F12

Ans-D ✔

25.Background color or document is not displayed in the effect ……………….
A) Print Preview
B) Print Layout View
C) Reading View
D) Web Page Layout

Ans-A ✔

26. Which of these options is not correct.
A) Title Bar
B) Status Bar
C) Properties Bar
D) Down Bar

Ans-D ✔

27. Which of the following does not occur in the Options menu window.
A) New window
B) Help
C) Arrange All
D) Split

Ans-B ✔

28.Insert Date, Format Page Number, and Insert Auto text ……………… Toolbar has buttons.
A) Formatting
B) Header and Footer
C) Standard
D) Edit

Ans-B ✔

29.Page Border option ……………… .. is in the menu.
A) Insert
B) Format
C) Tools
D) View

Ans-B ✔

30. The data copied in MS-Word is shown in …………….
A) Taskbar
B) Task pane
C) Clipart
D) None of these.

Ans-D ✔

31. How many steps are there in Mail merger
A) 5
B) 6
C) 7
D) 8

Ans-D ✔

32. Bullets and Numbering options in which menu
A) Insert
B) Format
C) Tools
D) View

Ans-B ✔

33. What is the short break shortcut?
A) CTRL + Enter
B) Alt + Enter
C) Shift + Enter
D) Space + Enter

Ans-C ✔

34. In MS Word, how many types can you create in the “Auto Summarize option” Summary.
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6

Ans-B ✔

35.MS File created in Windows may contain most characters in the name
A) 256
B) 255
C) 8
D) 11

Ans-B ✔

36. Which of these toolbars lets us change the font size and color?
A) Standard
B) Formatting
C) Print Preview
D) None of these

Ans-B ✔

37. Gutter’s position can be –
A) Left & Right
B) Left & Top
C) Left & Bottom
D) Left Only

Ans-B ✔

38.Word 2003, what is the margin on the left side of the document page by default
A) 1 “
B) 1.25 “
C) 1.5 “
D) 2 “

Ans-B ✔

39. Which of these is not a toolbar
A) Word count Toolbar
B) Table and Border Toolbar
C) Reviewing toolbar
D) Document Map Toolbar

Ans-D ✔

40. What is the shortcut to change the case of a text
A) Shift + F3
B) Ctrl + F5
C) Shift + C
D) Ctrl + K

Ans-A ✔

41. What is the key to making the Character a superScript?
A) Ctrl + Shift + =
B) Ctrl + Shift +}
C) Ctrl + =
D) Ctrl + {

Ans-C ✔

42. How to save a document in MS Word
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6

Ans-A ✔

43. Which of these features is used to paste text without formatting?
A) Paste Special
B) Format Painter
C) Page Setup
D) Clear Formatting

Ans-A ✔

44. Shortcut to open Tresaurus Window – What happens to
A) Ctrl + F7
B) F7
C) Shift + F7
D) Alt + F7

Ans-C ✔

45. Which of these options is used to send a similar Letter to different logos
A) macros
B) template
C) mail merge
D) Auto Send

Ans-C ✔

46.Ms is the extension of Document File in Word 2007
A) WPF
B) TXT
C) DOC
D) DOCX

Ans-D ✔

47. What is the background color and effects in show view of MS Word
A) Web layout view
B) Print Layout view
C) Reading View
D) Print Preview

Ans-D ✔

48. What is the use of F12 Key
A) Save As dialog box
B) Spelling & Grammar dialog box
C) Chart Wizard
D) Font dialog box

Ans-A ✔

49. What is Portrait and Landscape
A) Page Orientation
B) Paper Size
C) Page Layout
D) Page Margin

Ans-A ✔

50.Spelling Checking What is the Short Cut Key
A) F1
B) F2
C) F7
D) F9

Ans-C ✔

ଡାଉନଲୋଡ଼ PDF 

କମ୍ପୁଟର ବହି ଏଠାରେ କ୍ଲିକ କରି କିଣନ୍ତୁ 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest from Blog