Nickname of countries mcq pdf download

Nickname of countries mcq pdf download

447. Which of the following is known as ‘Mistress of Eastern Sea’?
(A) Sri Lanka (B) Pakistan
(C) Burma (D) India
Ans: (A)


448. Which of the following city is known by the name of the city of smoke?
(A) Kolkata (B) Chicago
(C) London (D) Lanzhou
Ans: (B)


449. Which of the following is known as ‘the Continent of Birds’?
(A) Europe
(B) Australia
(C) South America
(D) Asia
Ans: (C)


450. The midnight Sun appears at
(A) North Pole
(B) South Pole
(C) Equator
(D) Tropic of Cancer
Ans: (A)


451. Which State of U.S.A. is also known as the ‘Blue Grass State’?
(A) California (B) Kentucky
(C) Montana (D) Texas
Ans: (B)


452. Which city of South America is known as ‘The Paris of America’ due to its wide roads?
(A) Santiago
(B) Buenos Aires
(C) Mexico City
(D) Rio-de-Janeiro
Ans: (B)


453. Which country is called ‘Land of White Elephants’?
(A) China (B) Thailand
(C) South Africa (D) South Korea
Ans: (B)


454. Which city of Turkey is known as the ‘Gateway to the West’?
(A) Adana (B) Ankara
(C) Istanbul (D) Izmir
Ans: (C)


455. Which of the following countries is called ‘Garden of Lakes’?
(A) Poland (B) Finland
(C) Netherlands (D) Switzerland
Ans: (B)


456. Which country is famous by the name of the land of rising Sun?
(A) Norway (B) Japan
(C) Britain (D) Finland
Ans: (B)


457. Which one of the following is known as the city of the golden gate?
(A) Paris (B) Amsterdam
(C) Mumbai (D) San Francisco
Ans: (D)


458. Which of the following cities is known as the ‘city of cities’?
(A) Amsterdam (B) Rome
(C) Venice (D) Athens
Ans: (C)


459. Which one of the following is called the ‘Pearl of Siberia’?
(A) Baikal Lake
(B) Great Bear Lake
(C) Karda Lake
(D) Lincanbur Lake
Ans: (A)


460. Which of the following cities is called ‘Manchester of East’?
(A) Nagoya (B) Tokyo
(C) Sendai (D) Osaka
Ans: (D)


461. Match the following. List-I
(a) Niagara falls
(b) The land of thousand lakes
(c) Eiffel Tower
(d) Roof of the World List-II
1. Pamir 2. Paris
3. Finland 4. New York State Code
(a) (b) (c) (d)
(A) 3 4 1 2 (B) 4 3 2 1
(C) 1 2 4 3 (D) 4 1 3 2
Ans: (B)


462. Which one of the following is called as the ‘Land of Morning calm’?
(A) Philippines (B) Japan
(C) Taiwan (D) Korea
Ans: (D)


463. Match the following. List-I
(a) Dark Continent
(b) Roof of the World
(c) Country of thousand lakes
(d) Pearls Island List-II
1. Finland 2. Bahrain
3. Africa 4. Pamir Code
(a) (b) (c) (d)
(A) 4 3 2 1 (B) 3 4 1 2
(C) 2 1 4 3 (D) 1 2 3 4
Ans: (B)

Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

World important Towns mcq pdf download

Next Story

Hydrosphere related short questions mcq

Latest from Blog