General Science multiple choice questions PDF Test no-6

General Science multiple choice questions PDF Test no-6

Welcome to digital odisha ,here we discuss some general science multiple choice questions pdf which help to your all odisha and govt exam. general objective questions discuss. 

General Science Objective Questions pdf 

251. Energy stored in the dry cell is
(a) Mechanical
(b) Chemical
(c) Electrical
(d)Heat

Ans-B

252. Which of the following studies is not concerned with the geophysical science ?
(a) Palaentology
(b) Meteorology
(c) Seismology
(d) Geology

Ans-B

253.Which of the following contains the highest protein content per gram?
(a) Groundnut
(b) Apple
(c) Soyabean
(d) Wheat

Ans-C

254.The- layer of the atmosphere which is best suited for jet planes is
(a) Thermosphere
(b) Exosphere
(c) Stratosphere
(d) Troposphere

Ans-A

255. Which of the following is not a plant product ?
(a) Rubber
(b) Lac
(c) Cotton
(d) Sugar

Ans-B

256. When a gas is to be liquified, it needs
(a) Low temperature and low pressure
(b) High temperature and high pressure
(c) Low temperature and high pressure
(d) High temperature and low pressure

Ans-C

257. During the early 20th century, new concepts of mass-energy relationship came into light. Who among the following was associated with it?
(a) Newton
(b) Einstein
(c) Planck
(d) Rutherford

Ans-B

258. Who among the following invented small-pox vaccine ?
(a) Edward Jenner
(b) Robert Koch
(c) Robert Hooke
(d) Louis Pasteur

Ans-A

259. The main function of white blood corpuscles is to
(a) Carry nutrients
(b) Combat infections
(c) Carry oxygen
(d) Give red colour to the blood

Ans-B

260. Which of the following vitamins promotes healthy functioning of eyes in human beings
(a)A
(b) D
(c) C
(d) K

Ans-A

261. In deserts, clouds do not precipitate because of
(a) Low humidity
(b) Low pressure
(c) High wind velocity
(d) Low temperature

Ans-A

Digital Odisha Provide Here imporant quiz for all competitive exam. if You prepairing for any competitive exam this portal help for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

General knowlede multiple choice questions answer Test -5

Next Story

General science multiple choice questions Test no – 7 PDF

Latest from Blog